?

Log in

No account? Create an account
07 вересень 2006 @ 18:35 Домашній майонез

Яйця та олія для приготування майонезу мають бути попередньо охолодженими в холодильнику.
Два жовтки відділити від білків та вилити їх до склянної миски попередньо охолодженої, 
всипати до них пів-чайної ложки солі, 1\3 чайної ложки сухої гірчиці, 
добре розмішати вінчиком.
Можна також миску помістити до більшої миски з холодною водою чи шматочками льоду.
Затім вливаючи цівкою частину олії (20-30мл ) ретельно перемішати.
Далі, не  перестаючи помішувати, влити маленькими порціями решту олії (200мл).
Мішати треба рівномірно, тільки в одному напрямку. 
Коли маса стане густою та почне утворювати гулю на вінчику - влити 2 ложки соку з лимона, 
майонез від нього стане світлішим та смачнішим.

Замість соку лимона можна влити 30мл 3% оцту, він буде більш гострішого смаку.
Також в майонез можна до смаку всипати дрібку білого меленого перцю.
Найсмачніший виходить на оливковій олії.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:dzemrula
Date:07 вересня 2006 17:45 (UTC)
(Понюхати)
дуже-дуже-предуже Вам дякую!!!! Прямо, врятували здоров'я родини, чесне слово!
Навіть не уявляєте, як я вдячна.
А я думала, його в блендері потрібно робити.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:07 вересня 2006 17:49 (UTC)
(Понюхати)
можна в блендері, на малих обертах
[User Picture Icon]
From:sikorscki
Date:08 вересня 2006 06:19 (UTC)
(Понюхати)
А в мене ніколи чомусь не виходило... :(
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:08 вересня 2006 09:34 (UTC)
(Понюхати)
старання старання та практика, ось і все
[User Picture Icon]
From:sikorscki
Date:08 вересня 2006 09:38 (UTC)
(Понюхати)
:) намагався зробити декілька разів і завжди виходита якась однотонна рідка жижа.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:08 вересня 2006 10:24 (UTC)
(Понюхати)
дотримуючись тих вимог, що у рецепті - має вийти Гуд!
[User Picture Icon]
From:sikorscki
Date:08 вересня 2006 10:26 (UTC)
(Понюхати)
спробую :)