КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Домашній майонез


Яйця та олія для приготування майонезу мають бути попередньо охолодженими в холодильнику.
Два жовтки відділити від білків та вилити їх до склянної миски попередньо охолодженої, 
всипати до них пів-чайної ложки солі, 1\3 чайної ложки сухої гірчиці, 
добре розмішати вінчиком.
Можна також миску помістити до більшої миски з холодною водою чи шматочками льоду.
Затім вливаючи цівкою частину олії (20-30мл ) ретельно перемішати.
Далі, не  перестаючи помішувати, влити маленькими порціями решту олії (200мл).
Мішати треба рівномірно, тільки в одному напрямку. 
Коли маса стане густою та почне утворювати гулю на вінчику - влити 2 ложки соку з лимона, 
майонез від нього стане світлішим та смачнішим.

Замість соку лимона можна влити 30мл 3% оцту, він буде більш гострішого смаку.
Також в майонез можна до смаку всипати дрібку білого меленого перцю.
Найсмачніший виходить на оливковій олії.
Tags: Продукти, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 7 comments