КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Картопляні палюшки

/ мамин рецепт /
Пів-кілограма картоплі відварити в підсоленій воді.

Як вистигне, почистити, розім"яти виделкою, трішки посолити,
вибити до неї одне яйце та всипаючи потрохи борошна, замісити туге тісто.
Борошна має піти зо дві склянки.
Також до тіста можна всипати небагато протертого домашнього сиру.
Ростачати тісто в лист завтовшки 1см.
Порізати його на невеликі ромбики.

Вкинути їх в підсолений окріп, помішати дерев"яною кописткою.
Коли вспливуть, дати поваритись ще зо дві хвилини.
Затім їх вийняти шумівкою.

Палюшки полити олією зі смаженою цибулею.
Можна помастити топленим смальцем зі шкварками.
Палюшки подають зі сметаною.

Tags: Борошно, Другі страви, Овочі, Приправи та спеції, Тісто, Яйця
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments