КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Горохова зупка

Дві склянки гороху та 300г копчених свинних ребер промити, залити водою, вкинути корінчик салери, петрушки, цілу цибулину, лавровий листок та 5-6 горошин чорного перцю.
Горох краще вибирати зеленого кольору, він смачніший за жовтий та попередньо замочити.

Поставити на вогонь та варити.
Як почне кипіти, зібрати піну.

Тим часом почистити 3-4 картоплини та одну морквину, порізати їх кубиками.

Як горох розвариться, видалити з баняка цибулину та всипати порізані овочі.
Готову зупку посолити до смаку, заправити смаженою цибулею на смальці.

Всипати кришеної зелені кропу та петрушки, дати покипіти декілька хвилин і зняти з вогню.

Зупка має настоятися зо пів-години.
Подається вона з сухариками.
Для цього скибки житнього хліба порізати на маленькі кубики.

Розтовкти зубчик часнику, всипати дрібку солі, влити олії, розмішати та вилити в розігріту пательню.

Всипати  в пательню кубики житнього хліба та обсмажити їх до золотистого кольору.

Сухарики також можна приготувати зі смаком кропу. 
Тоді замість часнику розтовкти пучок дрібно посіченої зелені кропу.

Tags: М'ясо та лівер, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments