КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Боблеваш

  • склянка коричневої строкатої квасолі
  • 4 картоплини
  • 2 морквини
  • 250г копченої корейки
  • цибулина, корінь петрушки
  • солодка мелена паприка,  гірчиця
  • борошно
  • майоран, лавровий лист, сіль

    Квасолю попередньо на ніч замочити у холодній воді.

    М"ясо порізати на невеликі шматочки, 

    вкинути до каструлі, посікти туди цибулину, накрити покришкою та поставити на вогонь.
    Коли спасерується цибуля, всипати по ложці борошна та паприки, 
    чайну ложку гірчиці, добре все перемішати, всипати квасолю, 
    влити теплої води, щоби покрило.
    Варити на малому вогні не менше однієї години, 
    затім вкинути порізані корінь петрушки, картоплю та моркву, лавровий лист.
    Коли картопля буде готова, посолити, вкинути щіпетке, дати ще покипіти декілька хвилин та зняти з вогню.
    При подачі до столу страву заправляють меленим майораном та зеленню петрушки.

    Щіпетке готують з тіста, відщипуючи невеликі його шматочки.
    Для приготування тіста необхідно пів-склянки борошна, одне яйце та дрібку солі.
    Тісто має трохи підсохнути.
Tags: М'ясо та лівер, Перші страви
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 11 comments