?

Log in

No account? Create an account
14 вересень 2006 @ 14:33 Капуста з пшоном
Настрій: flirtyflirty
Квашену капусту промити, залити водою трішки вище капусти і проварити хвилин 10-15, зверху засипати промитим пшоном, не мішати, накрити покришкою і варити поки пшоно не буде готове, тоді ми солимо, перчимо, і заправляємо заправкою.
Заправка :2-3 яйця змішати з 250гр сметани і 1-2 ст.ложки муки.
Заливаємо заправку в капусту з пшоном і чекаємо коли закипить, дивимось по густині, не дуже густе, як на фото.

При подачі капусту поливаємо шкварками з цибулею.( грудинку або саме сало ріжемо на кубики, витоплюємо шкварки, коли вони будуть готові добавляємо порізану цибулю і прожарюємо її до хрусту. До капусти дуже пасує чарка холодненької і рідненької горілочки.
Дослід
lotoos:
[User Picture Icon]
From:deaf_horse
Date:14 вересня 2006 11:51 (UTC)
(Понюхати)
у моєї бабусі на Кіровоградщині таку страву традиційно обов*язково подають на поминках. і малий син моєї подруги називаї її "смертельна каша" :)
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:14 вересня 2006 12:19 (UTC)

"смертельна каша" :)

(Понюхати)
А у моєї бабусі таку страву готують на весілля:-))(бабуся з Тернопільщини)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:14 вересня 2006 12:40 (UTC)

Re: "смертельна каша" :)

(Понюхати)
перепрошую,звідкіля бабуся?
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:14 вересня 2006 13:23 (UTC)

Re: "смертельна каша" :)

(Понюхати)
Тернопільська область, Бережанський район :)
А ви звідкіля?
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:14 вересня 2006 12:11 (UTC)
(Понюхати)
смачненько:)
скоро виложу місцевий старовинний рецепт на цю тему