?

Log in

No account? Create an account
15 вересень 2006 @ 14:57 Верхівка в олії
Ця невеличка рибка є дуже смачною, особливо під осінь, коли нагулює жир на холодну зиму.

Верхівки (верховодки) випатрати, відрізати голови, тушки промити у холодній воді, 
відкинути на друшляк та дати стекти воді.
Для приготування потрібен чавунець чи гусятниця, на дно якої вкинути 6-8 горошин перцю, 
виложити щільно шар риби, затім притрусити її морквою, тертою на грубій терці, посолити.
Так заповнити шарами посуду.
Положити також зо 2-3 лаврових листочки, гілочку розмарину.
Крім моркви можна додати різаної смужками цибулі, зеленого горошку чи квасолі.
Затім влити олії, щоби майже покрило.
Можна також влити трохи густого томатного соку.
Накрити покришкою  чавунець та помістити його до добре розігрітої газової духовки.
Через 10 хвилин вогонь збавити до мінімуму, готують рибу протягом 3-3.5 годин.

Можна також її консервувати.
Для цього рибу з овочами розложити по 0.5л банках, попередньо прогрітих на відкритому вогні, 
положити перцю, лаврового листка, солі, влити вистиглої прокип"яченої олії, 
накрити банки кришками прокип"яченими хвилинку у воді.
Банки положити до відповідної каструлі,  дно якої вистлати полотняною серветкою.
Поставити на кожну кришку по невеликому вагарцю, щоби кришки при кипінні не злетіли. 
Влити до каструлі гарячу воду, на два сантиметри нижче краю кришок.
Готувати на малому вогні протягом трьох годин.
Таким самим способом можна приготувати піскарів.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:15 вересня 2006 13:18 (UTC)
(Понюхати)
гммм... мабуть, якщо замынити верховодок мойвою - теж смачно мало би бути :)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:15 вересня 2006 13:48 (UTC)
(Понюхати)
мойва трішки гірчить
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:15 вересня 2006 13:55 (UTC)
(Понюхати)
дякую :) знатиму :)