КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Верхівка в олії

Ця невеличка рибка є дуже смачною, особливо під осінь, коли нагулює жир на холодну зиму.

Верхівки (верховодки) випатрати, відрізати голови, тушки промити у холодній воді, 
відкинути на друшляк та дати стекти воді.
Для приготування потрібен чавунець чи гусятниця, на дно якої вкинути 6-8 горошин перцю, 
виложити щільно шар риби, затім притрусити її морквою, тертою на грубій терці, посолити.
Так заповнити шарами посуду.
Положити також зо 2-3 лаврових листочки, гілочку розмарину.
Крім моркви можна додати різаної смужками цибулі, зеленого горошку чи квасолі.
Затім влити олії, щоби майже покрило.
Можна також влити трохи густого томатного соку.
Накрити покришкою  чавунець та помістити його до добре розігрітої газової духовки.
Через 10 хвилин вогонь збавити до мінімуму, готують рибу протягом 3-3.5 годин.

Можна також її консервувати.
Для цього рибу з овочами розложити по 0.5л банках, попередньо прогрітих на відкритому вогні, 
положити перцю, лаврового листка, солі, влити вистиглої прокип"яченої олії, 
накрити банки кришками прокип"яченими хвилинку у воді.
Банки положити до відповідної каструлі,  дно якої вистлати полотняною серветкою.
Поставити на кожну кришку по невеликому вагарцю, щоби кришки при кипінні не злетіли. 
Влити до каструлі гарячу воду, на два сантиметри нижче краю кришок.
Готувати на малому вогні протягом трьох годин.
Таким самим способом можна приготувати піскарів.
Tags: Закуска, Овочі, Олія, Риба та морепродукти
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments