?

Log in

No account? Create an account
15 вересень 2006 @ 15:36 Капуста з начинкою із м"яса та пшона

М"ясо нарізають дрібними кусочками і пропускають через м"ясорубку разом з посіченою та злегка підсмаженою цибулею, змішують з розсипчастою пшоняною кашею і заправляють сіллю та перцем.
Очищену та промиту тверду головку капусти середньої величини розрізають вздовж качана на чвертки, варять 5-6 хвилин в підсоленій воді, відкидають на друшляк, а потім кладуть між листками підготовлену масу.

Після цього листки добре стискують,  кладуть у сотейник, дно якого викладають скибками сала, заливають бульйоном і тушкують до напівготовності.
Потім заливають сметанно-томатною підливою і тушкують до готовності.
При подачі до столу капусту поливають підливою та посипають зеленню петрушки.
Підлива.
Злегка підсмажене борошно розводять бульйоном, вливають сметану, трохи підсмажений томат і лавровий лист, доводять до кипіння, солять і проціджують.

На 800г капусти - 400г м"яса, по 80г пшона та ріпчастої цибулі, по 40г сала та томату-пюре, по 100г вершкового масла та сметани, 20г борошна.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:15 вересня 2006 13:17 (UTC)
(Понюхати)
Я не те щоб ніколи не їла такої страви,я про неї навіть не чула.
Голубці з пшоном їла, правда не скажу що ай-яй гвавт, нормальні чи з картоплею більше подобається.
Попробувати б разок,звучить смачно:-)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:15 вересня 2006 13:45 (UTC)
(Понюхати)
ще по деяких селах таке роблять.
пробував з пшоном та перловкою без м"яса та томату - супер!