?

Log in

No account? Create an account
18 вересень 2006 @ 11:23 Сушені помідори
Для сушіння потрібно вибирати м"ясисті подовгасті та достиглі плоди.

Одним з кращих  для сушіння являється сорт "San Marzano".

Помідори треба ретельно промити та витерти серветкою насухо.
Затім плоди розрізати навпіл, вибрати за допомогою чайної ложечки м"якіть з зернятами.
Її можна використати для приготування заправки чи соусу.

Виложити на пів-години половинки зрізаною частиною на серветку, щоби вийшла зайва волога.
Потім кожду половинку посолити, всипати дрібку меленого орігано. 
Якщо до вподоби, то можна всипати дрібку гострого червоного перцю.
Виложити  половинки помідор на решітку до електричної духовки, виставити температуру 80-90С*, 
увімкнути режим "аерогріль".
Сушити біля 3-4-х годин, слідкуючи, щоби не пригоріли.

Готові помідори виложити щільно до скляної банки "твіст", 
залити оливковою чи соняшниковою олією, слідкуючи, щоб не залишилося бульбашок повітря, 
закривають кришкою та поміщають в холодне місце для подальшого використання.
В банку також можна положити гілочку розмарину чи декілька зубків часнику.

Можна також їх розфасувати в пакети та помістити до морозилки.

Дослід
кіт
kag0r:
(Deleted comment)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:18 вересня 2006 09:16 (UTC)
(Понюхати)
це буде в подальших дослідах
[User Picture Icon]
From:miroirs
Date:18 вересня 2006 09:04 (UTC)
(Понюхати)
не подскажете, приблизительный "выход" помидоров. В смысле из 1 кг свежих получится литровая банка сухих?
Спасибо
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:18 вересня 2006 09:15 (UTC)
(Понюхати)
ні, не вийде
заледве по об"єму грамів на 300...
[User Picture Icon]
From:cucumber58
Date:18 вересня 2006 10:56 (UTC)
(Понюхати)
San Marzano-мелкие жёлтые кистевые(до 100шт в кисти)помидоры?Я сажаю иногда.Никогда не думал их сушить:)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:18 вересня 2006 10:59 (UTC)
(Понюхати)
ви щось попутали!