?

Log in

No account? Create an account
19 вересень 2006 @ 08:02 Смалець козацький

Кусок сирого шпондера(бажано з гарними прожилками мяса)порізати на кубіки і вижарити до шкварків, цибулю порізати кружальцями і добавити до готових шкварків, піджарити цибулю до готовності. Дати вистигнути, на м’ясорубці перемолоти шкварки з цибулею, добавити, сіль, добру порцію чорного перцю і часник сухий в порошку(або гранульований).
Чим більще в сирому шпондері буде мяса, тим смачніша намазка.

В нашій сім’ї цей смалець дуже полюбляють і на хліб мастити до борщику, супчику чи так під сто грам, або якщо це для гостей я роблю такі маленькі тарталетки на один укус, з квашеним огірком і цибулею сирою. Виглядає приблизно так:
Дослід
lotoos:
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 вересня 2006 08:41 (UTC)
(Понюхати)
Питання: а де козаки брали гранульований часник?
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:19 вересня 2006 08:43 (UTC)
(Понюхати)
вони, мабуть, його просто давили :)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 вересня 2006 08:48 (UTC)
(Понюхати)
або рубали:)
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:19 вересня 2006 09:33 (UTC)
(Понюхати)
Ну хлопці і дівчата, я ж написала сухий, в нас зараз продається гранульований який я і брала для цього рецепту, тому і написала гранульований в дужках :-)
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 вересня 2006 09:35 (UTC)
(Понюхати)
так вони сушили?:)
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:19 вересня 2006 09:45 (UTC)
(Понюхати)
А я знаю? Є у нашому місті пару ресторанів/кафешок де ця намазка проходить іменно під цією назвою, а рецепт від кухара однієї з таких колиб.
[User Picture Icon]
From:markitka
Date:19 вересня 2006 09:50 (UTC)
(Понюхати)
А!
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:19 вересня 2006 08:41 (UTC)
(Понюхати)
еххх... жаль, що в мене нема м"ясорубки :/
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:19 вересня 2006 09:47 (UTC)
(Понюхати)
Блендер? можете зробити як в Польші, там шкварки з половиною жареної цибулі мелять на пасту в блендері, і добавляють другу поливну жареної, щоб в намазці відчувалася цибуля кусочками.
[User Picture Icon]
From:eagle_x
Date:19 вересня 2006 10:00 (UTC)
(Понюхати)
нема в моєму холостяцькому жилищі і блендера :) в основному все подрібнюється з допомгою ножа чи тертки :)
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:19 вересня 2006 08:48 (UTC)
(Понюхати)
що таке шпондер )
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:19 вересня 2006 09:43 (UTC)
(Понюхати)
Я думаю що грудинка. Подивіться, як він виглядає, тільки нам потрібен сирий а не копчений.http://www.ostov-bards.com.ua/prod_nn_k.php
[User Picture Icon]
From:reflecsplint
Date:19 вересня 2006 09:58 (UTC)
(Понюхати)
так ви не готували ????? ))

знайшов - шпондер = копчене сало з м ясом
тодi навiщо його смажити - таке питання...
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 вересня 2006 10:02 (UTC)

шпондер

(Понюхати)
підгарля (шийна частина)
[User Picture Icon]
From:lotoos
Date:19 вересня 2006 10:10 (UTC)
(Понюхати)
Як це я не готувала %-)
Я брала шпондер, а про грудинку, то мої роздуми над тим як воно називаєть у вас на базарі/в магазині.
Я беру сирий, у нас шпондером називається і сирий кусок і копчений, чи печений. Так само як і шинка- сиру називають шинкою, і копчену також називають шинкою.
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 вересня 2006 09:01 (UTC)

помаленько

(Понюхати)
не всі одразу...
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:19 вересня 2006 09:04 (UTC)

осьо маєте шпондер

(Понюхати)
From:khivrich_73
Date:19 вересня 2006 09:05 (UTC)
(Понюхати)
Дуже гарно.