?

Log in

No account? Create an account
29 вересень 2006 @ 20:10 Сливовий тортик
  • 2кг слив
  • 500г борошна
  • склянка молока
  • 100г розтопленого вершкового масла
  • 75г цукру
  • 1 яйце
  • пакетик пивних дріжджів
  • шкірка з лимона
  • мускатний горіх, сіль
Розвести в невеликій кількості теплого молока (3-4 ложки) дріжджі та вилити їх до борошна, 
всипати дві ложки цукру, все добре вимішати та залишити на пів-години, щоби підійшло.

Тим часом помити сливи, видалити з них кісточки та порізати на четвертинки.

Затім до тіста влити решту молока, всипати терту шкірку з лимона, 
трішки меленого мускату, дрібку солі, вибити яйце та ще раз добре вимісити.
Залишити знову його на пів-години.
Воно має збільшитись в два рази в об"ємі.
Підготовлену бляшку змастити маслом, виложити в неї тісто.

Кусочки слив встромити в тісто, щільно одна біля другої.

Випікати тортик в духовці 25-30хв при температурі 220*С.
Вийнявши його з духовки, посипати рештою цукру та залишити охолоджуватися 2-3 години.
Подають тортик до столу зі взбитими вершками.
 
Дослід
кіт
kag0r: