?

Log in

No account? Create an account
04 жовтень 2006 @ 19:49 Душенина
Для душенини  необхідно кілограм не дуже жирної свинини, яку розробити, порізати на невеликі шматки, промити, дати стекти воді та переложити  до пательні.

Можна також використати м"ясо курки, качки, гуски, індика, чи телятини.
Порізати до м"яса дуже дрібно дві цибулини, влити зо дві ложки олії та обсмажити його на малому вогні без кришки (40хв).
Затім все пересипати до гусятниці чи другої посуди з товстим дном,
влити теплої води - щоби покрило, вкинути 1-2 лаврових листки,
зо 6 горошин чорного перцю, два зубки часнику.
Тушкувати м"ясо ще протягом двох годин під кришкою на малому вогні.
По закінченню спасерувати до кремового кольору на сухій пательні дві ложки борошна,
яке потім розвести бульйоном, влити до душенини, вичавити два зубки часнику,
досолити, розмішати та зняти з вогню.
Густина душенини залежить від кількості борошна у заправці.
Це залежить від особистих вподобань.
Подають душенину з відвареною картоплею чи гречаною кашею та квашеними огірками, помідорами.
Дослід
кіт
kag0r: