КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Душенина

Для душенини  необхідно кілограм не дуже жирної свинини, яку розробити, порізати на невеликі шматки, промити, дати стекти воді та переложити  до пательні.

Можна також використати м"ясо курки, качки, гуски, індика, чи телятини.
Порізати до м"яса дуже дрібно дві цибулини, влити зо дві ложки олії та обсмажити його на малому вогні без кришки (40хв).
Затім все пересипати до гусятниці чи другої посуди з товстим дном,
влити теплої води - щоби покрило, вкинути 1-2 лаврових листки,
зо 6 горошин чорного перцю, два зубки часнику.
Тушкувати м"ясо ще протягом двох годин під кришкою на малому вогні.
По закінченню спасерувати до кремового кольору на сухій пательні дві ложки борошна,
яке потім розвести бульйоном, влити до душенини, вичавити два зубки часнику,
досолити, розмішати та зняти з вогню.
Густина душенини залежить від кількості борошна у заправці.
Це залежить від особистих вподобань.
Подають душенину з відвареною картоплею чи гречаною кашею та квашеними огірками, помідорами.
Tags: Борошно, Другі страви, М'ясо та лівер
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments