?

Log in

No account? Create an account
07 жовтень 2006 @ 20:17 Голубці з рисом та м'ясом
Для приготування голубців необхідно вибрати невелику та тверду головку капусти.
Ножем в головці вирізати качан.

Закипятити у великій каструлі підсолену воду, влити до неї дві ложки оцту та занурити на 5 хвилини капустину.





Затім при допомозі маленького ножа розібрати її на листки.

З кожного листочка зрізати потовщення. 

Відварити рис у полотняному мішечку (10хв). 
Він має бути трохи недоварений.
Морквину почистити та натерти на грубій терці.
Цибулину почистити та дрібно посікти і спасерувати разом з морквою на олії в пательні.
М"ясо до голубців може бути покраяне маленькими кусочками та обсмажене разом з овочами чи сирим у вигляді свинного фаршу.

Рис змішати з овочами та м"ясом, поперчити, посолити.



Положити ложку фаршу на листок.

Звернути щільно листок з начинкою в трубочку.

Заправити кінці в середину.

Має вийти тугенький голубець. 

На дно підготовленої каструлі положити решітку , 
а ще краще вистелити дно рештками листків.
Найсмачніші голубці виходять в чавунчику.
Поверх них щільно один до одного виложити голубці.

В каструлю положити декілька лаврових листків, 6-8 горошин перцю, 
декілька гілочок петрушки та салери.
Влити в каструлю врівень з голубцями гарячого бульйону чи води.
Якщо треба то досолити.

Накрити все листочками капусти.

Каструлю накрити покришкою та поставити на вогонь, 
як закипить - помістити на 1.5-2 години до розігрітої духовки. 
До голубців подають сметану.

Аналогічно можна приготувати голубці з гречкою або голубці з квашеної капусти.
Зазвичай голубці з гречкою роблять пісними без м"яса.
Подають їх з цибулею, смаженою на олії.
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:lyudisha
Date:09 жовтня 2006 05:50 (UTC)
(Понюхати)
Рис краще зовсім не варити, а лише підсмажити, потушкувати з овочами і м'ясом. Тоді голубці не будуть злипнуті всередині. Ну, принайні на Закарпатті їх так готують, щоб рис при розвертанні капусти розсипався.
[User Picture Icon]
From:gagalyna
Date:09 жовтня 2006 18:04 (UTC)
(Понюхати)
не конче
менше заливки та ще у піч на 4-6 годин
виходить супер!
[User Picture Icon]
From:lyudisha
Date:10 жовтня 2006 04:57 (UTC)
(Понюхати)
у нас іще, коли заливають бульйоном, доадють ще томатну пасту, та накривають голубці тарілкою і кладуть голубці варитися під пресом. А в духовку чи у піч майже ніколи не кладуть.