КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Голубці з рисом та м'ясом

Для приготування голубців необхідно вибрати невелику та тверду головку капусти.
Ножем в головці вирізати качан.

Закипятити у великій каструлі підсолену воду, влити до неї дві ложки оцту та занурити на 5 хвилини капустину.





Затім при допомозі маленького ножа розібрати її на листки.

З кожного листочка зрізати потовщення. 

Відварити рис у полотняному мішечку (10хв). 
Він має бути трохи недоварений.
Морквину почистити та натерти на грубій терці.
Цибулину почистити та дрібно посікти і спасерувати разом з морквою на олії в пательні.
М"ясо до голубців може бути покраяне маленькими кусочками та обсмажене разом з овочами чи сирим у вигляді свинного фаршу.

Рис змішати з овочами та м"ясом, поперчити, посолити.



Положити ложку фаршу на листок.

Звернути щільно листок з начинкою в трубочку.

Заправити кінці в середину.

Має вийти тугенький голубець. 

На дно підготовленої каструлі положити решітку , 
а ще краще вистелити дно рештками листків.
Найсмачніші голубці виходять в чавунчику.
Поверх них щільно один до одного виложити голубці.

В каструлю положити декілька лаврових листків, 6-8 горошин перцю, 
декілька гілочок петрушки та салери.
Влити в каструлю врівень з голубцями гарячого бульйону чи води.
Якщо треба то досолити.

Накрити все листочками капусти.

Каструлю накрити покришкою та поставити на вогонь, 
як закипить - помістити на 1.5-2 години до розігрітої духовки. 
До голубців подають сметану.

Аналогічно можна приготувати голубці з гречкою або голубці з квашеної капусти.
Зазвичай голубці з гречкою роблять пісними без м"яса.
Подають їх з цибулею, смаженою на олії.
Tags: Другі страви, Крупи, М'ясо та лівер, Овочі
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 3 comments