?

Log in

No account? Create an account
11 жовтень 2006 @ 17:36 Пахлава по бакинськи
  • 900г борошна
  • 300г вершкового масла
  • 300мл молока
  • 3 яйця
  • 3ч.ложки дріжджів
  • 700г волоських горіхів
  • 600г цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • пакетик шафрану
  • 60г меду

На початок треба приготувати тісто.

Для цього в тепле  молоко всипати дрібку солі, дріжджі, яйця, топлене масло, просіяне борошно.
Замісити круте тісто та накрити його рушником, залишити на 1.5-2 години, щоби підійшло.
Для начинки очищені горіхи пропустити разом з цукром через м"ясорубку.
Підросле тісто розділити на 8-10 рівних частин.
З них розтачати листки товщиною не більше пів-міліметра!
Змастити бляшку маслом та положити в неї листок тіста.
Зверху посипати меленими горіхами, шаром в 3-4мм та накрити наступним листком.
Листок змастити маслом та посипати горіхами.
Має вийти не менше 8-10 шарів.
Затім при допомозі довгої лінійки чи деревяної планки гострим ножем обережно порізати тісто на ромбики.
Жовток яйця змішати з шафраном та змастити ним порізане тісто.

На серединку кожного ромбика положити по половинці дольки горіха.
Випікають пахлаву при температурі 180-200*С протягом 35-40 хвилин.
За 15 хвилин до кінця бляшку вийняти та змастити випічку медом.
 
Дослід
кіт
kag0r:
[User Picture Icon]
From:den_pokep
Date:12 жовтня 2006 13:08 (UTC)
(Понюхати)
суппер!!! дуже дякую =)))

на вихідних спробуєм приготувати ;)
[User Picture Icon]
From:kag0r
Date:12 жовтня 2006 14:07 (UTC)
(Понюхати)
о.к.
чекаю відгуків