КАГОР (kag0r) wrote in ua_kyxap,
КАГОР
kag0r
ua_kyxap

Пахлава по бакинськи

  • 900г борошна
  • 300г вершкового масла
  • 300мл молока
  • 3 яйця
  • 3ч.ложки дріжджів
  • 700г волоських горіхів
  • 600г цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • пакетик шафрану
  • 60г меду

На початок треба приготувати тісто.

Для цього в тепле  молоко всипати дрібку солі, дріжджі, яйця, топлене масло, просіяне борошно.
Замісити круте тісто та накрити його рушником, залишити на 1.5-2 години, щоби підійшло.
Для начинки очищені горіхи пропустити разом з цукром через м"ясорубку.
Підросле тісто розділити на 8-10 рівних частин.
З них розтачати листки товщиною не більше пів-міліметра!
Змастити бляшку маслом та положити в неї листок тіста.
Зверху посипати меленими горіхами, шаром в 3-4мм та накрити наступним листком.
Листок змастити маслом та посипати горіхами.
Має вийти не менше 8-10 шарів.
Затім при допомозі довгої лінійки чи деревяної планки гострим ножем обережно порізати тісто на ромбики.
Жовток яйця змішати з шафраном та змастити ним порізане тісто.

На серединку кожного ромбика положити по половинці дольки горіха.
Випікають пахлаву при температурі 180-200*С протягом 35-40 хвилин.
За 15 хвилин до кінця бляшку вийняти та змастити випічку медом.
 
Tags: Десерт, Тісто
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments