g

Гливи з решітки

Гливи перебрати та почистити, відрізати ніжки. Переложити в миску, посолотити і влити небагато олії. Добре перемішати та залишити на 20 хвилин.

Далі виложити на розігріту решітку та обсмажити з обох сторін.

Підсмажені гриби переложити до миски. Всипати кришеної зелені петрушки та подрібненного часнику (а для любителів "гострого" - декілька шматочків червоного гострого перцю), посолити до смаку.

Смачного!
*Також гриби можна зберігати протягом місяця, якщо їх переложити до підготовленого слоїка, залити олією та помістити до холодильника.
кагор

Вушка з грибами


Тісто: 150 г борошна замішуємо одним цілим яйцем і дрібкою солі.
Тісто повинно бути м'якшим ніж на макарон.
Замішане тісто розкачуємо тоненько і вирізаємо квадратики (4 х 4 см або й ще менші).
На кожному квадратику викладаємо грибний фарш, квадратики складаємо по діагоналі і зліплюємо їх береги, а далі скріпляємо протилежні кінці трикутного пиріжка.
Вушка варимо в підсоленій воді.
Коли вушка випливуть наверх – вони готові.
Затім їх помастити олією зі смаженою цибулею.
Подають з пісним борщем на Різдво.

Фарш: Варені гриби (опеньки),  січемо дуже дрібно, підсмажуємо їх на олії з одною маленькою, дрібно кришеною цибулиною, після чого з'єднуємо їх з 1 столовою ложкою панірувальних сухарів і 1-м яйцем. Фарш солимо і перчимо до смаку.
кагор

Як "карателі" 95-ої бригади обирали найкращого кухара (фото)


У 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗС України пройшов конкурс на звання кращого кухаря військової частини, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Військові кухарі різних підрозділів змагалися у теоретичній та практичній майстерності приготування страв", - зазначається у повідомленні.

Як уточнюється, конкурс складався з трьох етапів: залік з теоретичних знань приготування різних страв, розгортання польових кухонь та, нарешті, приготування першої і другої страв. Серед усього різноманіття страв, які можуть приготувати військові кухарі, контрольними було вирішено обрати борщ український зі сметаною та плов зі свининою.

У 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді обирали кращого кухаря / Фото: mil.gov.ua

Кожен з 11-ти учасників до визначеного організаторами часу мав приготувати ці дві страви та подати їх для дегустації членам журі, до складу якого входили всі охочі.

До речі, перед подачею всі страви перетасовувались, тому кожен з учасників подавав на дегустацію страву свого товариша, що додало прозорості в оцінці майстерності військових кухарів.

Володарі призових місць отримали набори ножів та грошові заохочення на придбання кухонного приладдя.